Αυτό είναι ένα εύκολο σεμινάριο για ένα χαριτωμένο βραχιόλι με κοχύλι – ιδανικό για καλοκαίρι ή διακοπές στην παραλία. Ωωωω, τώρα θα ήθελα διακοπές δίπλα στη θάλασσα…
Μάθετε πώς να δένετε βασικούς κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.
Λατρεύω τα μύδια cowrie. Είναι μια τέτοια υπενθύμιση χαρούμενων ημερών στην παραλία ή διακοπών σε τροπικά νησιά.
Προτιμώ πιο απλά βραχιόλια – αυτά που θα μπορούσαν να είναι μια ενήλικη εκδοχή κάτι που μπορεί να είχα φτιάξει στην κατασκήνωση. Κατά κάποιο τρόπο, τα μπερδεμένα δεν μου δουλεύουν. Αλλά αν σας αρέσουν, κάντε το! Κυκλοφορούν σε χρυσό, ασήμι, ροζ χρυσό…
Μου αρέσει να ζωγραφίζω ένα κοχύλι με μερικά σχέδια νυχιών που είναι στη μόδα. Μερικά από τα σχέδια όπως το λουλούδι με κουκκίδες και το κακό μάτι γίνονται πολύ εύκολα με λίγη εξάσκηση. (Συνιστώ να εξασκηθείτε σε κάποιο αποκομμένο χαρτόνι ή χαρτόνι για να αποκτήσετε μια αίσθηση για αυτό.) Φυσικά, αν χάσετε το κέλυφος, απλώς σκουπίστε το και ξεκινήστε από την αρχή!
Μπορείτε πάντα να αφήσετε το κέλυφος απλό για μια πολύ κλασική εμφάνιση. Μπορώ να προσθέσω μερικές ακόμη χάντρες σπόρων και στις δύο πλευρές με ένα απλό κέλυφος – απλώς σύρετέ τις πριν ξεκινήσετε να δένετε τους τετράγωνους κόμπους.
Ελπίζω το DIY βραχιόλι σας με κοχύλια να σας φέρει οράματα χαρούμενων καλοκαιρινών ημερών, ζεστού ήλιου στο πρόσωπό σας και άμμου ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας!
Αν σας αρέσουν τα κοσμήματα DIY, ρίξτε μια ματιά στο tutorial μου για το Macramé Beaded Anklet και επίσης αυτό το κολιέ με σπόρους με σπόρους μαργαρίτας.
Βραχιόλια Shell Needs
Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βραχιόλι Shell — Οδηγίες βήμα προς βήμα
Καρφιτσώστε το αν σας αρέσει! Και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη λίστα email μου
.

Μάθετε πώς να δένετε βασικούς κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.
Λατρεύω τα μύδια cowrie. Είναι μια τέτοια υπενθύμιση χαρούμενων ημερών στην παραλία ή διακοπών σε τροπικά νησιά.
Προτιμώ πιο απλά βραχιόλια – αυτά που θα μπορούσαν να είναι μια ενήλικη εκδοχή κάτι που μπορεί να είχα φτιάξει στην κατασκήνωση. Κατά κάποιο τρόπο, τα μπερδεμένα δεν μου δουλεύουν. Αλλά αν σας αρέσουν, κάντε το! Κυκλοφορούν σε χρυσό, ασήμι, ροζ χρυσό…
Μου αρέσει να ζωγραφίζω ένα κοχύλι με μερικά σχέδια νυχιών που είναι στη μόδα. Μερικά από τα σχέδια όπως το λουλούδι με κουκκίδες και το κακό μάτι γίνονται πολύ εύκολα με λίγη εξάσκηση. (Συνιστώ να εξασκηθείτε σε κάποιο αποκομμένο χαρτόνι ή χαρτόνι για να αποκτήσετε μια αίσθηση για αυτό.) Φυσικά, αν χάσετε το κέλυφος, απλώς σκουπίστε το και ξεκινήστε από την αρχή!
Μπορείτε πάντα να αφήσετε το κέλυφος απλό για μια πολύ κλασική εμφάνιση. Μπορώ να προσθέσω μερικές ακόμη χάντρες σπόρων και στις δύο πλευρές με ένα απλό κέλυφος – απλώς σύρετέ τις πριν ξεκινήσετε να δένετε τους τετράγωνους κόμπους.
Ελπίζω το DIY βραχιόλι σας με κοχύλια να σας φέρει οράματα χαρούμενων καλοκαιρινών ημερών, ζεστού ήλιου στο πρόσωπό σας και άμμου ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας!
Αν σας αρέσουν τα κοσμήματα DIY, ρίξτε μια ματιά στο tutorial μου για το Macramé Beaded Anklet και επίσης αυτό το κολιέ με σπόρους με σπόρους μαργαρίτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βραχιόλι Shell — Οδηγίες βήμα προς βήμα
- Ζωγράφισε ένα κοχύλι καουρί
Χρησιμοποίησα βερνίκι νυχιών για να ζωγραφίσω το κακό μάτι και το λουλουδάτο σχέδιο στο κέλυφος χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βούρτσα και οδοντογλυφίδα ή ένα πινέλο και εργαλείο για κουκκίδες. Μόλις στέγνωσε καλά, το σφράγισα με μια στρώση top coat για να είναι πιο ανθεκτικό.
Τα εργαλεία νυχιών το κάνουν πραγματικά πολύ πιο εύκολο, θα το πω. Χρησιμοποιήστε βερνίκι νυχιών για να φτιάξετε μικρές λακκούβες στο χαρτόνι για να βυθίσετε τα εργαλεία σας. Θα αρχίσουν να στεγνώνουν καθώς εργάζεστε, οπότε μην τα κάνετε πολύ μεγάλα και φτιάξτε καινούργια όπως χρειάζεται.
- Κόψτε το νάιλον κορδόνι σας και τραβήξτε το κέλυφος μέσα
Κόψτε το κορδόνι κόμπου σε δύο μήκη 36 ιντσών, δύο μήκη 30 ιντσών και ένα μήκος 12 ιντσών. Διπλώστε ένα κομμάτι 30 ιντσών στη μέση, σπρώξτε τον βρόχο προς τα πάνω μέσα από το κέλυφος του καούρι από την κάτω πλευρά, διπλώστε το πάνω από το κέλυφος και τραβήξτε τα άκρα του κορδονιού μέσα από τη θηλιά μέχρι να σφίξουν. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά του κελύφους.
- Πώς να δέσετε έναν τετράγωνο κόμπο – το πρώτο βήμα
Κεντράρετε το καλώδιο 36 ιντσών κάτω από τα δύο μεσαία σκέλη στη μία πλευρά. Διπλώστε το αριστερό κορδόνι πάνω από τα μεσαία σκέλη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεξί κορδόνι στην κορυφή του. Περάστε το δεξί κορδόνι κάτω από το αριστερό και το μεσαίο σκέλος και τη θηλιά στην αριστερή πλευρά. Σφίξτε καλά τον κόμπο και σύρετέ τον προς τα πάνω δίπλα στο κέλυφος.
- Πώς να δέσετε έναν τετράγωνο κόμπο – Βήμα δεύτερο
Επαναλαμβάνεις την ίδια σειρά αλλά αλλάζεις πλευρά:
Διπλώστε το δεξί κορδόνι πάνω από τα μεσαία σκέλη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το αριστερό κορδόνι πάνω από αυτό. Περάστε το αριστερό κορδόνι κάτω από το δεξί και το μεσαίο σκέλος και τη θηλιά στη δεξιά πλευρά. Σφίξτε καλά τον κόμπο και σύρετέ τον προς τα πάνω δίπλα στον πρώτο κόμπο.
Συμβουλές:
• Φροντίστε να τραβάτε τους κόμπους ομοιόμορφα αλλά όχι πολύ σφιχτά. Το βραχιόλι σας θα ξεκολλήσει καλύτερα εάν χρησιμοποιείτε σταθερή ένταση – μην ξεκινάτε πολύ σφιχτά και στη συνέχεια χαλαρώνετε ή το αντίστροφο.
• Οι κόμποι του κορδονιού ελευθερώνονται πολύ εύκολα, οπότε αν παρατηρήσετε κάποιο λάθος ή μια ιδιαίτερα ανομοιόμορφη βελονιά, μπορείτε να επιστρέψετε και να το διορθώσετε.
• Εάν οι κόμποι σας φαίνονται ανομοιόμορφοι, μερικές φορές χρειάζεται απλώς να τους μετακινήσετε απαλά λίγο πιο κοντά μεταξύ τους.
- Συνεχίστε να δένετε τετράγωνους κόμπους
Επαναλάβετε τα βήματα του τετράγωνου κόμπου – αριστερά, δεξιά, αριστερά, δεξιά – μέχρι να είναι όσο μήκος θέλετε. (Κάθε πλευρά του βραχιολιού μου είναι 2 1/2 ίντσες.) Να θυμάστε ότι το κούμπωμα καταλαμβάνει περίπου μισή ίντσα, επομένως πρέπει να το λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πόσο καιρό θα το φτιάξετε. - Κόψτε και κολλήστε το κορδόνι του κόμπου
Αφού ολοκληρωθεί ο κόμπος, κόψτε τα εξωτερικά κορδόνια (αυτά που χρησιμοποιήσατε για να δένετε τους κόμπους) με ένα κοπτικό ή ψαλίδι. Λιώστε προσεκτικά τις άκρες με έναν αναπτήρα αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι.
- Προσθέστε χάντρες στα άκρα (προαιρετικά)
Μου αρέσει να προσθέτω 8/0 χάντρες σπόρων στις άκρες του σπάγκου όταν φτιάχνω ένα κούμπωμα slide. Είναι εντελώς προαιρετικό, αλλά νομίζω ότι φαίνεται λίγο πιο τελειωμένο.
Χρησιμοποιώντας μια βελόνα με μεγάλο μάτι, σύρετε τη χάντρα και στις δύο πλευρές του κορδονιού (είναι πιο εύκολο να το κάνετε μια πλευρά τη φορά). Δέστε έναν κόμπο στο πάνω μέρος περίπου 2 ίντσες ή λίγο περισσότερο από εκεί που τελειώνει ο κόμπος σας. Μετά από αυτόν τον κόμπο, κόψτε τα μήκη του κορδονιού. Εάν χρησιμοποιείτε ψαλίδι, σφραγίστε τις άκρες με έναν αναπτήρα.
- Δέστε και τις δύο πλευρές έτσι ώστε να επικαλύπτονται
Χρησιμοποιώντας δύο μικρά (6-8 ίντσες) κομμάτια απορριμμάτων κορδονιού ή σπάγγου, επικαλύπτετε και τα δύο άκρα και τα δένετε μεταξύ τους. Κατά τη στερέωση, προσπαθήστε να ξετυλίξετε τα ακραία κορδόνια όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να είναι όμορφα και επίπεδα όταν δένετε το κούμπωμα.
- Στερεώστε το κλιπ της ολίσθησης
Βρείτε το κέντρο του κομματιού καλωδίου 12 ιντσών και τοποθετήστε το πίσω από τα επικαλυπτόμενα κομμάτια. Δέστε περίπου 10 τετράγωνους κόμπους (ένας κόμπος σχηματίζει και τις δύο πλευρές, αριστερά και δεξιά) ή έως ότου το κλιπ έχει μέγεθος περίπου 1/2 ίντσας. (Εξαρτάται πραγματικά από εσάς πόσο καιρό θα το κάνετε αυτό, οπότε κάντε ό,τι σας βολεύει!) Στη συνέχεια, κόψτε τα εξωτερικά κορδόνια με ένα κόφτη κορδονιών ή ένα ψαλίδι. Λιώστε ξανά τις άκρες με αναπτήρα αν χρησιμοποιήσετε ψαλίδι.
Συμβουλή: Δοκιμάστε το κλιπ πριν κόψετε τα κορδόνια. Θα πρέπει να γλιστράει αρκετά εύκολα, αλλά όχι τόσο εύκολα ώστε να μην συγκρατεί το βραχιόλι στη θέση του.

Καρφιτσώστε το αν σας αρέσει! Και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη λίστα email μου